Бившият съветник на украинския президент Олексий Арестович, който подаде оставка тази

...
Бившият съветник на украинския президент Олексий Арестович, който подаде оставка тази
Коментари Харесай

Бившият съветник на Зеленски с първи думи след оставката

Бившият консултант на украинския президент Олексий Арестович, който подаде оставка тази седмица, съобщи, че не има вяра в " обезпечената победа " на Украйна.

" Ако всички считат, че обезпечено ще спечелим войната, това е доста малко евентуално, от 14-и към този момент престана да наподобява по този начин. Смятате ли, че оценката на президента на Полша Дуда, и то освен за решаващите месеци, че въобще не се знае дали Украйна ще оцелее, е казана просто по този начин или се основава на някаква информация? ", пита Арестович във видеоклип, оповестен в събота в канала му в Telegram, предава glasove.com. Бившият консултант добави, че към този момент не съставлява институция и може да споделя това, което мисли.
-->
На 18 януари по време на Световния стопански конгрес в Давос, полският президент Анджей Дуда съобщи, че е настъпил сериозен, решителен миг, в който до няколко седмици или месеца ще се реши " дали Украйна ще оцелее или не ". Дуда назова обстановката доста сложна и я обвърза с нуждата от " изпращане на спомагателна военна поддръжка за Украйна ".

На 17 януари Арестович бе заставен да подаде оставка. Няколко дни по-рано той сподели, че част от къща в Днепропетровск се е срутила, тъй като върху нея е паднала ракета, свалена от украинска система за противовъздушна защита. Изказване, остро подложено на критика от украинската общност, като даже депутатът Олексий Гончаренко го обвини в държавна измяна и инициира събиране на подписи за уволнението му. На идващия ден Арестович подаде оставката си като молбата му бе задоволена още същия ден. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР